Top 40 legtöbb szavazattal rendelkező link > Természet - wyw.hu

Szponzorált linkek
A Sátorkőpusztai-barlang
http://bebte.hu/barlangkutato-es-termeszetvedelmi-egyes%C3%BClet/satorkopusz ...

A Dorog és Esztergom között fekvő Nagy-Strázsa-hegyben (Pilis hegység) keletkezett, 253 m tszf-i magasságban nyíló Sátorkőpusztai-barlangot csak a második világháborút követő évtizedekben nyitották meg a nagyközönség számára, és akkor kezdték meg tudományos feldolgozását is.

A Sátorkőpusztai-barlang
Globális felmelegedés, klímaváltozás
http://www.globalisfelmelegedes.info/

Globális felmelegéedés, klímaváltozás. Mi várható, hogyan kerülhetjük el.

Globális felmelegedés, klímaváltozás
ozonkft.com
http://www.ozonkft.com/?gclid=CJ-v3K7aiJkCFQtItAodcktFnA

Környezetvédelem, kármentesítés, hulladékszállítás, ipari hulladék.

ozonkft.com
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
http://www.kvvm.gov.hu/index.php?pid=1

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium az energiatakarékos, környezet- és pénztárcakímélő életmódhoz kíván segítséget nyújtani a lakosságnak.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Őrség
http://onp.nemzetipark.gov.hu/

Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja. ...

Őrség
Szépzöld - Szobanövény
http://www.szepzold.hu/szobanoveny

A lakásbelsőnk hangulatát nagymértékben meghatározza a bútorzat, a falak színe, a világítás, a padló és az ügyesen beillesztett növényzet. A szobanövényeink meghálálják a szerető gondoskodást és egész évben szépítik,díszítik házunkat, lakásunkat.

Szépzöld - Szobanövény
Vidra Vízitúra
http://www.vidraportal.hu/

Vállaljuk baráti társaságok, csapatépítő munkahelyi közösségek, cégek egyedi vízitúráinak megszervezését és lebonyolítását ...

Vidra Vízitúra
Hargita Öko Alpin Klub
http://www.erdelyiturak.ro/

A Hargita Öko Alpin Klub egy hegymászásra és túravezetésre szakosodott egyesület. Célunk Erdély kincsének, kevésbé feltárt és kiépített hegységeinek hozzáférhetővé tétele olyan anyaországi, illetve más európai természet és trekking kedvelők számára, akik megfelelő információ, esetleg tapasztalat hiányában nem vállalják az egymagukban való túrázással járó viszontagságokat.

Hargita Öko Alpin Klub
Természetfotózás eszközei
http://www.fotoklikk.hu/cikk/zsila-sandor-termeszetfotozas-eszkozei-1-az-all ...

Az új sorozatban a természetfotózáshoz szükséges eszközök csoportjait és azok jellemzőit vesszük sorra.

Természetfotózás eszközei
Interaktív növényhatározó
http://novenyhatarozo.info

Magyarország lágyszárú növényeivel és fáival foglalkozó weboldal, interaktív növényhatározó programmal és írásokkal a témában.

Interaktív növényhatározó
Denkstatt Hungary Kft.
http://www.denkstatt.hu

A DENKSTATT Hungary Kft. a környezetvédelem és a munkavédelem területén vezető tanácsadó társaság. Tevékenységünk a környezetvédelmi tervezés és engedélyezés, a környezettudatos és komplex vállalatirányítási eszközök megvalósítása, és az ehhez kapcsolódó képzések, valamint az informatikai rendszerek fejlesztése területekre terjed ki. Széles körű tapasztalattal rendelkezünk minőségirányítási (MIR – ISO 9001), környezetközpontú irányítási (KIR – ISO 14001) és munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási (MEBIR – MSZ 28001)rendszerek bevezetésében, integrálásában.

Denkstatt Hungary Kft.
Föld info
http://foldinfo.blogspot.com

A Föld info blog a környezetvédelem és a természet tiszteletének érdekében jött létre. Az oldalon környezetkímélő módszereket, technikákat találhatsz, eszközöket az energiatakarékosság megvalósítására, térképet, friss időjárási adatokat műholdról. Ezeken kívül a bolygónk érdekességeit hivatott bemutatni az oldal, valamint egyfajta útmutató a környezettudatos életvitelhez.

Föld info
Botanikai fórum
http://botanikaiforum.xobor.de/

A Botanikai Fórum egy non-profit, ismeretterjesztő oldal, melynek célja, hogy megismertesse és megszerettesse a nagyközönséggel a hazai növényvilágot ezzel is elősegítve annak hatékonyabb védelmét, valamint hogy a téma iránt komolyan érdeklődőknek szakmai segítséget nyújtson botanikai - elsősorban növényhatározási - kérdésekben.

Botanikai fórum
Nemesvitai Botanikus Kert
http://www.silvavitae.hu/

Nemesvitai Botanikus Kert és Kísérleti Erdő, Természetvédelmi terület és tevékenység leírása.

Nemesvitai Botanikus Kert
Ökofarm - Nemesrádó
http://www.okofarm.hu/

Ökofarm, bemutatógazdaság, táborozás és állatsimogató nemcsak bakancsos turistáknak.

Ökofarm - Nemesrádó
Arborétumok a Wikipédián
http://hu.wikipedia.org/wiki/Arborétum

Az arborétum egyfajta botanikus kert, amiben főként fákat és cserjéket mutatnak be. A növényállomány jellemzően nem homogén: akár kis területen is számtalan faj nő.

Arborétumok a Wikipédián
Kornyezetvedelem.net
http://kornyezetvedelem.net/

A kornyezetvédelem.net azzal a céllal jött létre, hogy szórakoztatóan de mégis komolyan az olvasóink tudomására jutassuk a környezetvédelemmel kapcsolatos legfrissebb eseményket, híreket és technológiákat.

Kornyezetvedelem.net
Vértesi Tájvédelmi Körzet
http://www.utikonyv.hu/0-release-2/objektum.php?sablon=370&id=5870&nyelv=1

A 15 035 hektáros tájvédelmi körzet a Vértes-hegység és déli előterének legszebb részeit foglalja magába

Vértesi Tájvédelmi Körzet
Növény- és állatvilág könyv rendelés
http://www.polc.hu/konyv/noveny__es_allatvilag/AEM/

A Polc.hu internetes áruház könyveket, hangoskönyveket, CD-ket, DVD-ket, e-könyveket és magazinokat kínál, állandó akciókkal, 15-20%-os kedvezménnyel, 1 napos futár házhoz szállítás mellett. Az oldalon Magyarország közel teljes könyvválasztéka megtalálható, és megvásárolható, otthonról, kényelmesen.

Növény- és állatvilág könyv rendelés
Parapszichológia könyvek a Polc.hu-n
http://www.polc.hu/konyv/parapszichologia/ATC/

A Polc.hu a Sanoma Media Budapest önálló fejlesztésű internetes könyváruháza, amely könyveket, hangoskönyveket, CD-ket, DVD-ket és magazinokat kínál, állandó akciókkal, 1 napos futár házhozszállítás mellett. A Polc.hu oldalon Magyarország közel teljes könyvválasztéka megvásárolható.

Parapszichológia könyvek a Polc.hu-n
Természet album online rendelés
http://www.polc.hu/konyv/termeszet/ADE/

A Polc.hu internetes áruház könyveket, hangoskönyveket, CD-ket, DVD-ket, e-könyveket és magazinokat kínál, állandó akciókkal, 15-20%-os kedvezménnyel, 1 napos futár házhozszállítás mellett. Az oldalon Magyarország közel teljes könyvválasztéka megvásárolható.

Természet album online rendelés
Alcsúti Arborétum
http://www.alcsutiarboretum.hu/

Amint elolvad a hó, ismét virágba borul az Arborétum több mint két hektáron elterülő egybefüggő mediterrán hóvirágmezeje.

Alcsúti Arborétum
Tiszakürti Arborétum
http://www.arboreta.hu/

Az arborétum fotókkal is dokumentált múltja, jelene, növényvilága. Információk a környékbeli szabadidős lehetőségekről.

Tiszakürti Arborétum
Zirc
http://www.ribizli.hu/zirc.htm

A Zirci arborétum nem olyan közismert, és nem is olyan különleges, mint pl. Jeli, de mindenképp érdemes megnézni. Azért van "leg"-je: ez a legmagasabban fekvő arborétum az országban.

Zirc
Tar / Tuzson arborétum
http://www.nograd.net/termeszet/term_ertek/tar.html

Megközelítése a Csevice-forrásoktól a sárga jelzésû (sáv és kereszt) úton. Körülbelül 2 km után érjük el a 4 hektáros arborétumot. Az élôfagyûjteményt kísérleti céllal dr. Tuzson János telepítette.

Tar / Tuzson arborétum
Vértesi Erdő Zrt.
http://www.verteserdo.hu/index.php?base=static&type=arboretum

Az arborétum kialakítása Nemeskéri Kiss Miklós erdőmérnök javaslatára 1955-ben kezdődött el.

Vértesi Erdő Zrt.
Jámbor Vilmos arborétum
http://www.agria.hu/heves/recsk/jambor.htm

A keleti-Mátrában, a községtől mintegy 2 km-re található a Mátra, s egyben Heves megye legjelentősebb erdei arborétuma, melyet egyes térképek Györke-tanyának, mások viszont az alapító tiszteletére Jámbor-tanyának, illetve Bojtos-kertnek nevezik.

Jámbor Vilmos arborétum
Budai Arborétum
http://budaiarboretum.uni-corvinus.hu/

Az ország egyik leggazdagabb arborétuma övezi a kertészeti felsőoktatás fellegvárának keretet adó Budapest Corvinus Egyetem Budai Campusának épületegyüttesét. Az Arborétum a Gellért-hegy déli lábánál terül el, a Villányi út – Szüret utca – Somlói út között. Területét a Ménesi út két, korban és jellegben elváló részre osztja: az Alsó és a Felső Kertre.

Budai Arborétum
Erdôtarcsa
http://www.nograd.net/termeszet/term_ertek/erdotarcsa.html

Az arborétum növényanyagának fajlistáját 1957 májusában Papp József kertészmérnök állította össze, 108 fás növényfajt és változatot sorolt fel, néhány közülük: görög jegenyefenyô, páfrányfenyô, kínai boróka, henye kínai boróka, csüngô-gallyú lucfenyô, szürkefenyô, hegyifenyô, aranyos tiszafa, vöröslevelû korai juhar, szomorú gyertyán, hasogatott levelû mogyoró, kínai gyöngycserje, vérbükk, varázsmogyoró, magyar tölgy, amerikai mocsártölgy, muzsdalytölgy, aranyos tölgy, tornyostölgy, szaggatott levelû bodza, fodros sárga szil, szomorú szil.

Erdôtarcsa
Erdőteleki Arborétum
http://honlap.karolyrobert.hu/hu/node/309

Erdőtelek az Alföld peremén található, Heves megye hevesi járásában, önálló önkormányzatú község. A kert növényzete: díszfák, díszcserjék, örökzöldek, évelők, vízi növények és természetesen talajtakarók. Itt található az országban a legnagyobb, három és fél méteres cukorsüveg fenyő.

Erdőteleki Arborétum
Folly Arborétum
http://www.vendegvaro.hu/Folly-Arboretum

Az 1900-as évek elején létrehozott arborétumban egzóták élnek, például cédrus fajok, ciprus fajok, szír boróka (Juniperus drupacea), szabin fenyő (Pinus sabiniana), óriástobozú fenyő (Pinus coulteri), tengerparti mamutfenyő (Sequoia sempervirens).

Folly Arborétum
Kupakverseny
http://www.kupakverseny.hu/

Célunk, hogy erősítsük a fiatal generáció gondolkodásában a környezettudatos életszemléletet. Ennek érdekében meghirdetjük ismét kupakgyűjtő versenyünket. Elsődleges célunk, hogy az óvodák és oktatási intézmények vezetőségének bevonásával erősítsük a fiatal generáció gondolkodásában a környezettudatos életszemléletet. E nemes ügy érdekében immáron harmadik alkalommal rendezzük meg a Kupakversenyünket. Ez évben még szélesebb körben kívánjuk terjeszteni a környezettudatosság fontosságát, ezért hamarosan nyereményjátékra is invitáljuk látogatóinkat, addig is kövessen minket a Facebookon.

Kupakverseny
Kihagyhatatlan
http://www.nlcafe.hu/utazas/20080416/3_kihagyhatatlan_arboretum/

Bódító illatot árasztó virágmezők, ezer színbe öltözött bokrok kavalkádja csábít ilyenkor tavasszal testet-lelket felüdítő kirándulásra. Íme három gyönyörű arborétum, ahol akár egy egész napot is eltölthetsz.

Kihagyhatatlan
Budafapuszta
http://www.kerettye.hu/index.php?pg=budafai_arboretum

Bázakerettyétől mintegy 2 km-re található a meghitt zalai dombok között, gyönyörű göcseji bükktájba illeszkedve a Budafapusztai Arborétum (Budafai Arborétum). A Zalai Erdő és Fafeldolgozó Gazdaság 1959-ben létesítette a 46 hektáros arborétumot.

Budafapuszta
A vácrátóti botanikus kert
http://www.botkert.hu/

Kertünk az ország legnagyobb botanikus kertje, s egyben a leggazdagabb hazai élőnövény gyűjtemény, amely 29 hektárnyi területén közel 13,000 növényfajt és fajtát mutat be.

A vácrátóti botanikus kert
Medveotthon Veresegyházon
http://www.medveotthon.hu/

Veresegyházon 1998. november 24-én nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. Az 5,5 hektáron elterülő együttes, 3,5 hektárnyi egybefüggő kifutójában kedvére játszhat a 39 barnamedve. 16 Kamcsatkai egyed és 17 erdélyi Európai medve él nálunk.

Medveotthon Veresegyházon
Fővárosi Állat- és Növénykert
http://www.zoobudapest.com/

Az állatkert története, virtuális barangolás, ajánlott olvasmányok, örökbefogadással és természetvédelemmel kapcsolatos információk, linkek.

Fővárosi Állat- és Növénykert
Pécsi Állatkert
http://www.pecszoo.hu/

Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium Kht hivatalos honlapja.

Pécsi Állatkert
Jászberényi Állat- és Növénykert
http://www.jaszberenyzoo.hu/

A Jászberényi Állat- és Növénykertet a valamikori LEHEL hűtőgépgyár hozta létre. A létesítmény 1979-ben a gyereknapon nyitotta meg kapuit, akkor még kultúrpark néven. A kezdeti időben főleg különböző díszbaromfi féléket, nagytestű patásokat mutattak be, de a kiállításban különböző majmok is helyet kaptak.

Jászberényi Állat- és Növénykert
Miskolci Állatkert és Kultúrpark
http://www.miskolczoo.hu/

Zoo, állatkert, miskolc, tigris, miskolczoo, majom, medve, szurikáta, vadaspark, vadas park, wildlife, wild life, teve, zoopark, animal, sügérek, kenguru, ...

Miskolci Állatkert és Kultúrpark
A Sátorkőpusztai-barlang
http://bebte.hu/barlangkutato-es-termeszetvedelmi-egyes%C3%BClet/satorkopusz ...

A Dorog és Esztergom között fekvő Nagy-Strázsa-hegyben (Pilis hegység) keletkezett, 253 m tszf-i magasságban nyíló Sátorkőpusztai-barlangot csak a második világháborút követő évtizedekben nyitották meg a nagyközönség számára, és akkor kezdték meg tudományos feldolgozását is.

A Sátorkőpusztai-barlang
Globális felmelegedés, klímaváltozás
http://www.globalisfelmelegedes.info/

Globális felmelegéedés, klímaváltozás. Mi várható, hogyan kerülhetjük el.

Globális felmelegedés, klímaváltozás
ozonkft.com
http://www.ozonkft.com/?gclid=CJ-v3K7aiJkCFQtItAodcktFnA

Környezetvédelem, kármentesítés, hulladékszállítás, ipari hulladék.

ozonkft.com
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
http://www.kvvm.gov.hu/index.php?pid=1

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium az energiatakarékos, környezet- és pénztárcakímélő életmódhoz kíván segítséget nyújtani a lakosságnak.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Őrség
http://onp.nemzetipark.gov.hu/

Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja. ...

Őrség
Szépzöld - Szobanövény
http://www.szepzold.hu/szobanoveny

A lakásbelsőnk hangulatát nagymértékben meghatározza a bútorzat, a falak színe, a világítás, a padló és az ügyesen beillesztett növényzet. A szobanövényeink meghálálják a szerető gondoskodást és egész évben szépítik,díszítik házunkat, lakásunkat.

Szépzöld - Szobanövény
Vidra Vízitúra
http://www.vidraportal.hu/

Vállaljuk baráti társaságok, csapatépítő munkahelyi közösségek, cégek egyedi vízitúráinak megszervezését és lebonyolítását ...

Vidra Vízitúra
Hargita Öko Alpin Klub
http://www.erdelyiturak.ro/

A Hargita Öko Alpin Klub egy hegymászásra és túravezetésre szakosodott egyesület. Célunk Erdély kincsének, kevésbé feltárt és kiépített hegységeinek hozzáférhetővé tétele olyan anyaországi, illetve más európai természet és trekking kedvelők számára, akik megfelelő információ, esetleg tapasztalat hiányában nem vállalják az egymagukban való túrázással járó viszontagságokat.

Hargita Öko Alpin Klub
Természetfotózás eszközei
http://www.fotoklikk.hu/cikk/zsila-sandor-termeszetfotozas-eszkozei-1-az-all ...

Az új sorozatban a természetfotózáshoz szükséges eszközök csoportjait és azok jellemzőit vesszük sorra.

Természetfotózás eszközei
Interaktív növényhatározó
http://novenyhatarozo.info

Magyarország lágyszárú növényeivel és fáival foglalkozó weboldal, interaktív növényhatározó programmal és írásokkal a témában.

Interaktív növényhatározó
Denkstatt Hungary Kft.
http://www.denkstatt.hu

A DENKSTATT Hungary Kft. a környezetvédelem és a munkavédelem területén vezető tanácsadó társaság. Tevékenységünk a környezetvédelmi tervezés és engedélyezés, a környezettudatos és komplex vállalatirányítási eszközök megvalósítása, és az ehhez kapcsolódó képzések, valamint az informatikai rendszerek fejlesztése területekre terjed ki. Széles körű tapasztalattal rendelkezünk minőségirányítási (MIR – ISO 9001), környezetközpontú irányítási (KIR – ISO 14001) és munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási (MEBIR – MSZ 28001)rendszerek bevezetésében, integrálásában.

Denkstatt Hungary Kft.
Föld info
http://foldinfo.blogspot.com

A Föld info blog a környezetvédelem és a természet tiszteletének érdekében jött létre. Az oldalon környezetkímélő módszereket, technikákat találhatsz, eszközöket az energiatakarékosság megvalósítására, térképet, friss időjárási adatokat műholdról. Ezeken kívül a bolygónk érdekességeit hivatott bemutatni az oldal, valamint egyfajta útmutató a környezettudatos életvitelhez.

Föld info
Botanikai fórum
http://botanikaiforum.xobor.de/

A Botanikai Fórum egy non-profit, ismeretterjesztő oldal, melynek célja, hogy megismertesse és megszerettesse a nagyközönséggel a hazai növényvilágot ezzel is elősegítve annak hatékonyabb védelmét, valamint hogy a téma iránt komolyan érdeklődőknek szakmai segítséget nyújtson botanikai - elsősorban növényhatározási - kérdésekben.

Botanikai fórum
Nemesvitai Botanikus Kert
http://www.silvavitae.hu/

Nemesvitai Botanikus Kert és Kísérleti Erdő, Természetvédelmi terület és tevékenység leírása.

Nemesvitai Botanikus Kert
Ökofarm - Nemesrádó
http://www.okofarm.hu/

Ökofarm, bemutatógazdaság, táborozás és állatsimogató nemcsak bakancsos turistáknak.

Ökofarm - Nemesrádó
Arborétumok a Wikipédián
http://hu.wikipedia.org/wiki/Arborétum

Az arborétum egyfajta botanikus kert, amiben főként fákat és cserjéket mutatnak be. A növényállomány jellemzően nem homogén: akár kis területen is számtalan faj nő.

Arborétumok a Wikipédián
Kornyezetvedelem.net
http://kornyezetvedelem.net/

A kornyezetvédelem.net azzal a céllal jött létre, hogy szórakoztatóan de mégis komolyan az olvasóink tudomására jutassuk a környezetvédelemmel kapcsolatos legfrissebb eseményket, híreket és technológiákat.

Kornyezetvedelem.net
Vértesi Tájvédelmi Körzet
http://www.utikonyv.hu/0-release-2/objektum.php?sablon=370&id=5870&nyelv=1

A 15 035 hektáros tájvédelmi körzet a Vértes-hegység és déli előterének legszebb részeit foglalja magába

Vértesi Tájvédelmi Körzet
Növény- és állatvilág könyv rendelés
http://www.polc.hu/konyv/noveny__es_allatvilag/AEM/

A Polc.hu internetes áruház könyveket, hangoskönyveket, CD-ket, DVD-ket, e-könyveket és magazinokat kínál, állandó akciókkal, 15-20%-os kedvezménnyel, 1 napos futár házhoz szállítás mellett. Az oldalon Magyarország közel teljes könyvválasztéka megtalálható, és megvásárolható, otthonról, kényelmesen.

Növény- és állatvilág könyv rendelés
Parapszichológia könyvek a Polc.hu-n
http://www.polc.hu/konyv/parapszichologia/ATC/

A Polc.hu a Sanoma Media Budapest önálló fejlesztésű internetes könyváruháza, amely könyveket, hangoskönyveket, CD-ket, DVD-ket és magazinokat kínál, állandó akciókkal, 1 napos futár házhozszállítás mellett. A Polc.hu oldalon Magyarország közel teljes könyvválasztéka megvásárolható.

Parapszichológia könyvek a Polc.hu-n
Természet album online rendelés
http://www.polc.hu/konyv/termeszet/ADE/

A Polc.hu internetes áruház könyveket, hangoskönyveket, CD-ket, DVD-ket, e-könyveket és magazinokat kínál, állandó akciókkal, 15-20%-os kedvezménnyel, 1 napos futár házhozszállítás mellett. Az oldalon Magyarország közel teljes könyvválasztéka megvásárolható.

Természet album online rendelés
Alcsúti Arborétum
http://www.alcsutiarboretum.hu/

Amint elolvad a hó, ismét virágba borul az Arborétum több mint két hektáron elterülő egybefüggő mediterrán hóvirágmezeje.

Alcsúti Arborétum
Tiszakürti Arborétum
http://www.arboreta.hu/

Az arborétum fotókkal is dokumentált múltja, jelene, növényvilága. Információk a környékbeli szabadidős lehetőségekről.

Tiszakürti Arborétum
Zirc
http://www.ribizli.hu/zirc.htm

A Zirci arborétum nem olyan közismert, és nem is olyan különleges, mint pl. Jeli, de mindenképp érdemes megnézni. Azért van "leg"-je: ez a legmagasabban fekvő arborétum az országban.

Zirc
Tar / Tuzson arborétum
http://www.nograd.net/termeszet/term_ertek/tar.html

Megközelítése a Csevice-forrásoktól a sárga jelzésû (sáv és kereszt) úton. Körülbelül 2 km után érjük el a 4 hektáros arborétumot. Az élôfagyûjteményt kísérleti céllal dr. Tuzson János telepítette.

Tar / Tuzson arborétum
Vértesi Erdő Zrt.
http://www.verteserdo.hu/index.php?base=static&type=arboretum

Az arborétum kialakítása Nemeskéri Kiss Miklós erdőmérnök javaslatára 1955-ben kezdődött el.

Vértesi Erdő Zrt.
Jámbor Vilmos arborétum
http://www.agria.hu/heves/recsk/jambor.htm

A keleti-Mátrában, a községtől mintegy 2 km-re található a Mátra, s egyben Heves megye legjelentősebb erdei arborétuma, melyet egyes térképek Györke-tanyának, mások viszont az alapító tiszteletére Jámbor-tanyának, illetve Bojtos-kertnek nevezik.

Jámbor Vilmos arborétum
Budai Arborétum
http://budaiarboretum.uni-corvinus.hu/

Az ország egyik leggazdagabb arborétuma övezi a kertészeti felsőoktatás fellegvárának keretet adó Budapest Corvinus Egyetem Budai Campusának épületegyüttesét. Az Arborétum a Gellért-hegy déli lábánál terül el, a Villányi út – Szüret utca – Somlói út között. Területét a Ménesi út két, korban és jellegben elváló részre osztja: az Alsó és a Felső Kertre.

Budai Arborétum
Erdôtarcsa
http://www.nograd.net/termeszet/term_ertek/erdotarcsa.html

Az arborétum növényanyagának fajlistáját 1957 májusában Papp József kertészmérnök állította össze, 108 fás növényfajt és változatot sorolt fel, néhány közülük: görög jegenyefenyô, páfrányfenyô, kínai boróka, henye kínai boróka, csüngô-gallyú lucfenyô, szürkefenyô, hegyifenyô, aranyos tiszafa, vöröslevelû korai juhar, szomorú gyertyán, hasogatott levelû mogyoró, kínai gyöngycserje, vérbükk, varázsmogyoró, magyar tölgy, amerikai mocsártölgy, muzsdalytölgy, aranyos tölgy, tornyostölgy, szaggatott levelû bodza, fodros sárga szil, szomorú szil.

Erdôtarcsa
Erdőteleki Arborétum
http://honlap.karolyrobert.hu/hu/node/309

Erdőtelek az Alföld peremén található, Heves megye hevesi járásában, önálló önkormányzatú község. A kert növényzete: díszfák, díszcserjék, örökzöldek, évelők, vízi növények és természetesen talajtakarók. Itt található az országban a legnagyobb, három és fél méteres cukorsüveg fenyő.

Erdőteleki Arborétum
Folly Arborétum
http://www.vendegvaro.hu/Folly-Arboretum

Az 1900-as évek elején létrehozott arborétumban egzóták élnek, például cédrus fajok, ciprus fajok, szír boróka (Juniperus drupacea), szabin fenyő (Pinus sabiniana), óriástobozú fenyő (Pinus coulteri), tengerparti mamutfenyő (Sequoia sempervirens).

Folly Arborétum
Kupakverseny
http://www.kupakverseny.hu/

Célunk, hogy erősítsük a fiatal generáció gondolkodásában a környezettudatos életszemléletet. Ennek érdekében meghirdetjük ismét kupakgyűjtő versenyünket. Elsődleges célunk, hogy az óvodák és oktatási intézmények vezetőségének bevonásával erősítsük a fiatal generáció gondolkodásában a környezettudatos életszemléletet. E nemes ügy érdekében immáron harmadik alkalommal rendezzük meg a Kupakversenyünket. Ez évben még szélesebb körben kívánjuk terjeszteni a környezettudatosság fontosságát, ezért hamarosan nyereményjátékra is invitáljuk látogatóinkat, addig is kövessen minket a Facebookon.

Kupakverseny
Kihagyhatatlan
http://www.nlcafe.hu/utazas/20080416/3_kihagyhatatlan_arboretum/

Bódító illatot árasztó virágmezők, ezer színbe öltözött bokrok kavalkádja csábít ilyenkor tavasszal testet-lelket felüdítő kirándulásra. Íme három gyönyörű arborétum, ahol akár egy egész napot is eltölthetsz.

Kihagyhatatlan
Budafapuszta
http://www.kerettye.hu/index.php?pg=budafai_arboretum

Bázakerettyétől mintegy 2 km-re található a meghitt zalai dombok között, gyönyörű göcseji bükktájba illeszkedve a Budafapusztai Arborétum (Budafai Arborétum). A Zalai Erdő és Fafeldolgozó Gazdaság 1959-ben létesítette a 46 hektáros arborétumot.

Budafapuszta
A vácrátóti botanikus kert
http://www.botkert.hu/

Kertünk az ország legnagyobb botanikus kertje, s egyben a leggazdagabb hazai élőnövény gyűjtemény, amely 29 hektárnyi területén közel 13,000 növényfajt és fajtát mutat be.

A vácrátóti botanikus kert
Medveotthon Veresegyházon
http://www.medveotthon.hu/

Veresegyházon 1998. november 24-én nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. Az 5,5 hektáron elterülő együttes, 3,5 hektárnyi egybefüggő kifutójában kedvére játszhat a 39 barnamedve. 16 Kamcsatkai egyed és 17 erdélyi Európai medve él nálunk.

Medveotthon Veresegyházon
Fővárosi Állat- és Növénykert
http://www.zoobudapest.com/

Az állatkert története, virtuális barangolás, ajánlott olvasmányok, örökbefogadással és természetvédelemmel kapcsolatos információk, linkek.

Fővárosi Állat- és Növénykert
Pécsi Állatkert
http://www.pecszoo.hu/

Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium Kht hivatalos honlapja.

Pécsi Állatkert
Jászberényi Állat- és Növénykert
http://www.jaszberenyzoo.hu/

A Jászberényi Állat- és Növénykertet a valamikori LEHEL hűtőgépgyár hozta létre. A létesítmény 1979-ben a gyereknapon nyitotta meg kapuit, akkor még kultúrpark néven. A kezdeti időben főleg különböző díszbaromfi féléket, nagytestű patásokat mutattak be, de a kiállításban különböző majmok is helyet kaptak.

Jászberényi Állat- és Növénykert
Miskolci Állatkert és Kultúrpark
http://www.miskolczoo.hu/

Zoo, állatkert, miskolc, tigris, miskolczoo, majom, medve, szurikáta, vadaspark, vadas park, wildlife, wild life, teve, zoopark, animal, sügérek, kenguru, ...

Miskolci Állatkert és Kultúrpark
Hirdetések
Oldal leírása
termeszet.wyw.hu: Természet katalógus, természetvédelem, környezetvédelem: Zöld mozgalom, védett állatok és növények, természeti erők, katasztrófák. Nemzeti parkok, botanikus kertek és tájvédelmi körzetek.
Gyűjteményünkben 374 válogatott természet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 374 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 13466