Arborétumok > Természet - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Arborétumok > 15 weboldal. Kategória leírása: Az arborétumoknak igen nagy és változatos növényvilága van.
Szponzorált linkek
Budai Arborétum
http://budaiarboretum.uni-corvinus.hu/

Az ország egyik leggazdagabb arborétuma övezi a kertészeti felsőoktatás fellegvárának keretet adó Budapest Corvinus Egyetem Budai Campusának épületegyüttesét. Az Arborétum a Gellért-hegy déli lábánál terül el, a Villányi út – Szüret utca – Somlói út között. Területét a Ménesi út két, korban és jellegben elváló részre osztja: az Alsó és a Felső Kertre.

Budai Arborétum
A vácrátóti botanikus kert
http://www.botkert.hu/

Kertünk az ország legnagyobb botanikus kertje, s egyben a leggazdagabb hazai élőnövény gyűjtemény, amely 29 hektárnyi területén közel 13,000 növényfajt és fajtát mutat be.

A vácrátóti botanikus kert
Alcsúti Arborétum
http://www.alcsutiarboretum.hu/

Amint elolvad a hó, ismét virágba borul az Arborétum több mint két hektáron elterülő egybefüggő mediterrán hóvirágmezeje.

Alcsúti Arborétum
Tiszakürti Arborétum
http://www.arboreta.hu/

Az arborétum fotókkal is dokumentált múltja, jelene, növényvilága. Információk a környékbeli szabadidős lehetőségekről.

Tiszakürti Arborétum
Erdőteleki Arborétum
http://honlap.karolyrobert.hu/hu/node/309

Erdőtelek az Alföld peremén található, Heves megye hevesi járásában, önálló önkormányzatú község. A kert növényzete: díszfák, díszcserjék, örökzöldek, évelők, vízi növények és természetesen talajtakarók. Itt található az országban a legnagyobb, három és fél méteres cukorsüveg fenyő.

Erdőteleki Arborétum
Zirc
http://www.ribizli.hu/zirc.htm

A Zirci arborétum nem olyan közismert, és nem is olyan különleges, mint pl. Jeli, de mindenképp érdemes megnézni. Azért van "leg"-je: ez a legmagasabban fekvő arborétum az országban.

Zirc
Tar / Tuzson arborétum
http://www.nograd.net/termeszet/term_ertek/tar.html

Megközelítése a Csevice-forrásoktól a sárga jelzésû (sáv és kereszt) úton. Körülbelül 2 km után érjük el a 4 hektáros arborétumot. Az élôfagyûjteményt kísérleti céllal dr. Tuzson János telepítette.

Tar / Tuzson arborétum
Vértesi Erdő Zrt.
http://www.verteserdo.hu/index.php?base=static&type=arboretum

Az arborétum kialakítása Nemeskéri Kiss Miklós erdőmérnök javaslatára 1955-ben kezdődött el.

Vértesi Erdő Zrt.
Jámbor Vilmos arborétum
http://www.agria.hu/heves/recsk/jambor.htm

A keleti-Mátrában, a községtől mintegy 2 km-re található a Mátra, s egyben Heves megye legjelentősebb erdei arborétuma, melyet egyes térképek Györke-tanyának, mások viszont az alapító tiszteletére Jámbor-tanyának, illetve Bojtos-kertnek nevezik.

Jámbor Vilmos arborétum
Erdôtarcsa
http://www.nograd.net/termeszet/term_ertek/erdotarcsa.html

Az arborétum növényanyagának fajlistáját 1957 májusában Papp József kertészmérnök állította össze, 108 fás növényfajt és változatot sorolt fel, néhány közülük: görög jegenyefenyô, páfrányfenyô, kínai boróka, henye kínai boróka, csüngô-gallyú lucfenyô, szürkefenyô, hegyifenyô, aranyos tiszafa, vöröslevelû korai juhar, szomorú gyertyán, hasogatott levelû mogyoró, kínai gyöngycserje, vérbükk, varázsmogyoró, magyar tölgy, amerikai mocsártölgy, muzsdalytölgy, aranyos tölgy, tornyostölgy, szaggatott levelû bodza, fodros sárga szil, szomorú szil.

Erdôtarcsa
Folly Arborétum
http://www.vendegvaro.hu/Folly-Arboretum

Az 1900-as évek elején létrehozott arborétumban egzóták élnek, például cédrus fajok, ciprus fajok, szír boróka (Juniperus drupacea), szabin fenyő (Pinus sabiniana), óriástobozú fenyő (Pinus coulteri), tengerparti mamutfenyő (Sequoia sempervirens).

Folly Arborétum
Budafapuszta
http://www.kerettye.hu/index.php?pg=budafai_arboretum

Bázakerettyétől mintegy 2 km-re található a meghitt zalai dombok között, gyönyörű göcseji bükktájba illeszkedve a Budafapusztai Arborétum (Budafai Arborétum). A Zalai Erdő és Fafeldolgozó Gazdaság 1959-ben létesítette a 46 hektáros arborétumot.

Budafapuszta
Kihagyhatatlan
http://www.nlcafe.hu/utazas/20080416/3_kihagyhatatlan_arboretum/

Bódító illatot árasztó virágmezők, ezer színbe öltözött bokrok kavalkádja csábít ilyenkor tavasszal testet-lelket felüdítő kirándulásra. Íme három gyönyörű arborétum, ahol akár egy egész napot is eltölthetsz.

Kihagyhatatlan
Arborétumok a Wikipédián
http://hu.wikipedia.org/wiki/Arborétum

Az arborétum egyfajta botanikus kert, amiben főként fákat és cserjéket mutatnak be. A növényállomány jellemzően nem homogén: akár kis területen is számtalan faj nő.

Arborétumok a Wikipédián
Pákozd-Sukorói Arborétum a Velencei-tónál.
http://www.velenceitonal.hu/adatlap/szabadido/pakozd+sukoroi+arboretum

A Velencei-tó legszebb táján elterülő arborétum 96 hektáros területén 250 fajta fa és cserje, számtalan lágyszárú növény tárul a látogatók elé. Az arborétum kilátó tornyából a csodálatos Velencei-tavi tájban gyönyörködhetünk. A tájmúzeumban betekinthetünk a környék kultúrtörténetébe, bemutatja a vidék természeti képét, nyomon követi földtörténeti kialakulását, éghajlati, geológiai és talajviszonyait, vízrajzát.

Pákozd-Sukorói Arborétum a Velencei-tónál.
Hirdetések
Oldal leírása
termeszet.wyw.hu: Természet katalógus, természetvédelem, környezetvédelem: Zöld mozgalom, védett állatok és növények, természeti erők, katasztrófák. Nemzeti parkok, botanikus kertek és tájvédelmi körzetek.
Gyűjteményünkben 374 válogatott természet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 374 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 13448