Állatok, állatfajok > Természet - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Állatok, állatfajok > 18 weboldal. Kategória leírása: Hazánkban és külföldön élő állatok, állatfajok listája.
Szponzorált linkek

http://www.lovasok.hu/

Lovas hirek, események, képek, játékok, lovardák, lovastáborok, bértartás.

Ló
Kutya
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kutya

A kutya vagy eb (Canis lupus familiaris) ujjon járó ragadozó állat, a farkas (Canis lupus) háziasított alfaja. Az egyetlen olyan állatfaj, amely latin nevében megkapta a familiaris, azaz a családhoz tartozó jelzőt.

Kutya
Szarvasmarha
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szarvasmarha

A szarvasmarha (Bos primigenius vagy Bos taurus) párosujjú patás állat, kérődző. Háziasított alakja a házi szarvasmarha vagy házimarha, amely a ma már kihalt őstuloktól (Bos primigenius primigenius és Bos primigenius namadicus) származik.

Szarvasmarha
Puhatestűek (Mollusca)
http://mek.niif.hu/03400/03408/html/2884.html

Az élet vásárjában mindenki részére kínálkozik alkalom, hogy megismerkedve néhány puhatestűvel, azokról bizonyos ismereteket szerezzen magának.

Puhatestűek (Mollusca)
Medve
http://www.macibolt.hu/pag/medve_oldala.php

A medvefélék (Ursidae) zömöktestű állatok, farkuk rövid, mintha csonka volna és rendesen a bundába rejtett. Ezek az állatok bizonyos dolgokban hozzánk hasonlítanak

Medve
Macska
http://www.macsek.hu/

A "MACSEK" egy macska-egészségügyi információs portál. Célunk a macskatartással és a macskák egészségügyével kapcsolatos ismeretek terjesztése.

Macska
Emlősök
http://cograf.hu/lexikon/allatok/emlosok.html

Az emlősök a legfejlettebb állatok, az evolúció csúcsán helyezkednek el, s maga az ember is emlős. Az emlősök emlőiknek köszönhetik nevüket, melyekkel utódaikat táplálják. Az emlősök agya kiemelkedően fejlett a többi állathoz képest. A legtöbb emlős állatot szőrzet borítja.

Emlősök
Szivacsok
http://mek.niif.hu/03400/03408/html/3069.html

A „Szivacsok” igen különböző formájú élőlények, melyek sajátságos gumó-, moha-, gomba-, cserjeformájuknál, vagy kéregszerű bevonatot képező alakulásuknál fogva inkább növényeknek, mint állatoknak volnának tarthatók.

Szivacsok
Szamár
http://mek.niif.hu/03400/03408/html/283.html

A szamarakat két csoportba: az afrikai szürke- és az ázsiai fél-szamarak csoportjába oszthatjuk.

Szamár
Baromfi
http://www.kislexikon.hu/baromfi.html

Közös neve a gazdasagban levő szárnyas háziállatoknak, minők: a tyúk, gyöngytyúk, pulyka, páva, kacsa és lúd. Minden baromfinak; hogy jól fejlődjék, nemcsak szemes (árpa, búza, zab, köles, pohánka) eledelre van szüksége, hanem állati hulladék (főtt-baromfi v. más állati belek, főtt-máj, férgek, rovarok) és vizenyős takarmány (főtt burgonya, répa, fű, zöldség-hulladék).

Baromfi
Gólya
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gólya

A gólyák a gólyaalakúak (Ciconiiformes) rendjén belül a gólyafélék (Ciconiidae) családjába tartozó egyes fajok elnevezése. Hosszú és egyenes csőrű, hosszú lábú gázlómadarak, amelyek többnyire édesvízek és mocsarak közelében költenek. Több fajuk hatalmas távolságot bejáró vándormadár.

Gólya
Madarak
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/madar.html

A madarak, szárnyasok világa igen jelentős helyet kapott a kínai szimbolikában. Egy részük neveik hangzása alapján vált egy-egy fogalom jelképállatává, mások ugyanerre viselkedésük, tulajdonságuk alapján tettek szert. A madarakat ábrázoló képeken, nyomatokon fontos, hogy azonosítani tudjuk az adott madarat, hiszen az adott szimbolikus értelmezés csak ez alapján értelmezhető. A madarak királyának egyértelműen a legendás főnix számít, amely egyben talán a legszélesebb jelentéskörrel is rendelkezik. A főnixen kívül az összes többi madár a való világ élőlényei közé tartozik.

Madarak
Ízeltlábuak: Rovarok
http://hu.shvoong.com/exact-sciences/biology/1702846-ízeltlábuak-rovarok/

Faj- és egyedszámban a Föld leggazdagabb állatcsoportja.Elsődlegesen szárazföldi állatok, gyakorlatilag mindenbiomban élnek.

Ízeltlábuak: Rovarok
Valódi szövetes állatok
http://hu.wikipedia.org/wiki/Valódi_szövetes_állatok

A valódi szövetes állatok (Eumetazoa) egy klád, amely minden nagyobb állatcsoportot magába foglal a szivacsok kivételével. Jellemzőjük, hogy valódi szöveteik vannak, amik csíralemezekbe szerveződnek, és hogy embriójuk keresztülmegy a bélcsíra (gastrula) állapoton. A kládba majdnem minden esetben belefoglalját a Ctenophora, Cnidaria és Bilateria csoportokat. A Mesozoa és Placozoa (Trichoplax adhaerens) idesorolása vitatott.

Valódi szövetes állatok
Állatok
http://hu.wikipedia.org/wiki/Állatok

Állatoknak az állatok (Animalia) országába tartozó élőlényeket nevezzük. Az állatokkal a zoológia tudománya foglalkozik.

Állatok
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
termeszet.wyw.hu: Természet katalógus, természetvédelem, környezetvédelem: Zöld mozgalom, védett állatok és növények, természeti erők, katasztrófák. Nemzeti parkok, botanikus kertek és tájvédelmi körzetek.
Gyűjteményünkben 374 válogatott természet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 374 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 13448