Állatok, állatfajok > Természet - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Állatok, állatfajok > 17 weboldal. Kategória leírása: Hazánkban és külföldön élő állatok, állatfajok listája.

termeszet.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Ló

http://www.lovasok.hu/

Lovas hirek, események, képek, játékok, lovardák, lovastáborok, bértartás.

www.lovasok.hu
Kutya
Kutya
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kutya

A kutya vagy eb (Canis lupus familiaris) ujjon járó ragadozó állat, a farkas (Canis lupus) háziasított alfaja. Az egyetlen olyan állatfaj, amely latin nevében megkapta a familiaris, azaz a családhoz tartozó jelzőt.

hu.wikipedia.org
Szarvasmarha
Szarvasmarha
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szarvasmarha

A szarvasmarha (Bos primigenius vagy Bos taurus) párosujjú patás állat, kérődző. Háziasított alakja a házi szarvasmarha vagy házimarha, amely a ma már kihalt őstuloktól (Bos primigenius primigenius és Bos primigenius namadicus) származik.

hu.wikipedia.org
Puhatestűek (Mollusca)
Puhatestűek (Mollusca)
http://mek.niif.hu/03400/03408/html/2884.html

Az élet vásárjában mindenki részére kínálkozik alkalom, hogy megismerkedve néhány puhatestűvel, azokról bizonyos ismereteket szerezzen magának.

mek.niif.hu
Medve
Medve
http://www.macibolt.hu/pag/medve_oldala.php

A medvefélék (Ursidae) zömöktestű állatok, farkuk rövid, mintha csonka volna és rendesen a bundába rejtett. Ezek az állatok bizonyos dolgokban hozzánk hasonlítanak

www.macibolt.hu
Macska
Macska
http://www.macsek.hu/

A "MACSEK" egy macska-egészségügyi információs portál. Célunk a macskatartással és a macskák egészségügyével kapcsolatos ismeretek terjesztése.

www.macsek.hu
Emlősök
Emlősök
http://cograf.hu/lexikon/allatok/emlosok.html

Az emlősök a legfejlettebb állatok, az evolúció csúcsán helyezkednek el, s maga az ember is emlős. Az emlősök emlőiknek köszönhetik nevüket, melyekkel utódaikat táplálják. Az emlősök agya kiemelkedően fejlett a többi állathoz képest. A legtöbb emlős állatot szőrzet borítja.

cograf.hu
Szivacsok
Szivacsok
http://mek.niif.hu/03400/03408/html/3069.html

A „Szivacsok” igen különböző formájú élőlények, melyek sajátságos gumó-, moha-, gomba-, cserjeformájuknál, vagy kéregszerű bevonatot képező alakulásuknál fogva inkább növényeknek, mint állatoknak volnának tarthatók.

mek.niif.hu
Szamár
Szamár
http://mek.niif.hu/03400/03408/html/283.html

A szamarakat két csoportba: az afrikai szürke- és az ázsiai fél-szamarak csoportjába oszthatjuk.

mek.niif.hu
Baromfi
Baromfi
http://www.kislexikon.hu/baromfi.html

Közös neve a gazdasagban levő szárnyas háziállatoknak, minők: a tyúk, gyöngytyúk, pulyka, páva, kacsa és lúd. Minden baromfinak; hogy jól fejlődjék, nemcsak szemes (árpa, búza, zab, köles, pohánka) eledelre van szüksége, hanem állati hulladék (főtt-baromfi v. más állati belek, főtt-máj, férgek, rovarok) és vizenyős takarmány (főtt burgonya, répa, fű, zöldség-hulladék).

www.kislexikon.hu
Gólya
Gólya
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gólya

A gólyák a gólyaalakúak (Ciconiiformes) rendjén belül a gólyafélék (Ciconiidae) családjába tartozó egyes fajok elnevezése. Hosszú és egyenes csőrű, hosszú lábú gázlómadarak, amelyek többnyire édesvízek és mocsarak közelében költenek. Több fajuk hatalmas távolságot bejáró vándormadár.

hu.wikipedia.org
Madarak
Madarak
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/madar.html

A madarak, szárnyasok világa igen jelentős helyet kapott a kínai szimbolikában. Egy részük neveik hangzása alapján vált egy-egy fogalom jelképállatává, mások ugyanerre viselkedésük, tulajdonságuk alapján tettek szert. A madarakat ábrázoló képeken, nyomatokon fontos, hogy azonosítani tudjuk az adott madarat, hiszen az adott szimbolikus értelmezés csak ez alapján értelmezhető. A madarak királyának egyértelműen a legendás főnix számít, amely egyben talán a legszélesebb jelentéskörrel is rendelkezik. A főnixen kívül az összes többi madár a való világ élőlényei közé tartozik.

www.terebess.hu
Ízeltlábuak: Rovarok
Ízeltlábuak: Rovarok
http://hu.shvoong.com/exact-sciences/biology/1702846-ízeltlábuak-rovarok/

Faj- és egyedszámban a Föld leggazdagabb állatcsoportja.Elsődlegesen szárazföldi állatok, gyakorlatilag mindenbiomban élnek.

hu.shvoong.com
Valódi szövetes állatok
Valódi szövetes állatok
http://hu.wikipedia.org/wiki/Valódi_szövetes_állatok

A valódi szövetes állatok (Eumetazoa) egy klád, amely minden nagyobb állatcsoportot magába foglal a szivacsok kivételével. Jellemzőjük, hogy valódi szöveteik vannak, amik csíralemezekbe szerveződnek, és hogy embriójuk keresztülmegy a bélcsíra (gastrula) állapoton. A kládba majdnem minden esetben belefoglalját a Ctenophora, Cnidaria és Bilateria csoportokat. A Mesozoa és Placozoa (Trichoplax adhaerens) idesorolása vitatott.

hu.wikipedia.org
Állatok
Állatok
http://hu.wikipedia.org/wiki/Állatok

Állatoknak az állatok (Animalia) országába tartozó élőlényeket nevezzük. Az állatokkal a zoológia tudománya foglalkozik.

hu.wikipedia.org
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
termeszet.wyw.hu: Természet katalógus, természetvédelem, környezetvédelem: Zöld mozgalom, védett állatok és növények, természeti erők, katasztrófák. Nemzeti parkok, botanikus kertek és tájvédelmi körzetek.
Gyűjteményünkben 367 válogatott természet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 367 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 13345